חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
גיל המעבר שקיעה

טיפול רגשי לתהליך צמיחה בגיל המעבר

להיות בגיל המעבר יכולה להיות חוויה משמעותית ומפחידה. הגוף משתנה, את משתנה, האופן שבו את חווה את הזוגיות, הילדים, העבודה, ואת החיים שמשתנים, עד שלפעמים את לא מכירה את עצמך.

להיות בגיל המעבר מבקש מאיתנו להתמודד אחרת עם השתנות הגוף, עם חוסר וודאות, חוסר ידיעה, עם פחד מוות, עם שאלות קיומיות על משמעות החיים ועל הערך העצמי ומה השגנו עד עכשיו.

האם טוב לי כפי שאני חיה?

בגיל המעבר נעשית עצירה טבעית לטובת הסתכלות לאחור וקדימה ועולות שאלות משמעותיות, כמו –

האם חייתי עד עכשיו את החיים שרציתי לחיות?

האם ככה אני רוצה להעביר את שארית חיי?

מה משמעותי לי באמת?

אלו שאלות שלפעמים לא היה את הזמן, הפניות, האנרגיה או את היכולת לשאול אותן, וכשהן מגיעות, הן יכולות להציף, לבלבל, לחשוב שאולי משהו לא בסדר בנו או במסלול חיינו, כשלמעשה זאת אופי התקופה – מעבר.

תקופות של מעברים ושינויים מפגישים אותנו עם דברים חדשים, לא ידועים, שאין לנו ניסיון בהם.

אין לנו ניסיון איך להיות עם הקמטים החדשים, החזה הנופל, בריחות השתן, השינה שנעשית קלה יותר, עם מצבי הרוח או החרדות, עם דימוי עצמי נמוך שמתחיל ("אני מזדקנת"). אין לנו גם ניסיון איך להיות עם חוסר הסבלנות והעצבים שמתפרצים או עם זה שהילדים גדלים והעולם לא סובב רק סביבם.

איך להיות עם השינוי הטבעי שמתרחש בגיל המעבר?

השינוי מתרחש, הוא קורה בגיל המעבר ובלתי נפרד ממנו. לכן, השאלות שאפשר לשאול הן –

איך אני רוצה להיות עם השינוי?

מה יהיה עבורי משמעותי בתקופה הזאת?

בגיל המעבר, עם כל השינויים והאתגרים שיש בתוכו, טמונה גם הזדמנות לצמיחה, התפתחות, העמקה ומשמעות. את חכמה יותר, מנוסה יותר, למדת דבר אחד או שניים, ואת הניסיון אפשר להביא אל תוך תהליך ההתפתחות ההמשכי שלך.

גם אם את מכירה את עצמך כרגישה (פה מאמר על תכונת הרגישות), סבלנית, מכילה, אמפתית, כזאת ששמה את האחרים תמיד לפניה, בגיל המעבר יש את האפשרות ללמוד להיות גם אסרטיבית, עומדת על שלך, מגשימה את עצמך ומשמיעה את מה שחשוב לך בביטחון. זאת הזדמנות שהגיל הזה מביא איתו.

מה אפשר לטפח בטיפול רגשי בגיל המעבר?

בגיל המעבר יש אפשרות לשים את עצמך במקום גבוה יותר, לשאול שאלות שלא העזת לשאול, ללמוד להציב גבולות לטובת מה שחשוב לך, לגלות את מה שמשמעותי לך , להיות אסרטיבית יותר ולשים יותר פס על מה שהאחרים חושבים (הירידה באסטרוגן מסייעת לזה).

בגיל המעבר יש הבנה צלולה יותר שאלו החיים שלך, שמותר לך לא להיות נחמדה ומכילה כל הזמן, ומופיע רצון מוגבר וברור לחיות את החיים כמו שאת רוצה, ולא כמו שאחרים רצו שתחיי אותם.

איך לפעול לטובת מה שחשוב לך?

איך להתמודד עם השינויים שמתרחשים בגוף ובנפש?

איך לצמוח מתוך ההשתנות?

איך ללמוד לקבל את מה שאין לך שליטה עליו?

איך למצוא משמעות, עניין, סקרנות ואנרגיה?

איך להציב גבולות ולנשום עמוק גם כשזה מאכזב אחרים?

איך לטפח חיים משמעותיים שתשמחי לחיות אותם?

טיפול רגשי לתהליך צמיחה בגיל המעבר מתמקד בכל אלו ועוד.

הוא נותן מקום של כבוד לשינויי, לאתגרים, לרצונות ולחשקים, ומאפשר ללמוד שפה חדשה להתמודדות עם כל מה שקורה לנו בראש, בגוף ובנפש.

מה הקשר שלי לגיל המעבר?

אני בת 48 וכבר כמה שנים מרגישה את השינוי שהגיל מביא איתו. הגוף משתנה, הווסת משתנה, מצבי הרוח משתנים, הילדים גדלים ועולות שאלות שלא עצרתי לשאול אותן ונוגעות למהות, משמעות וערכים. בהתחלה הגיעו בהלה ופחד, יחד עם אמירות מבפנים ומבחוץ ש"אני צעירה מדי", אבל הגוף מדבר בקצב אחר. אני שם.

התחלתי ללוות נשים בגילאים הללו, וראיתי כמה רב המשותף בינינו, וכמה משמעותי להיות ביחד, בסקרנות עם השאלות החשובות. להתבונן, לעשות זום אאוט על מה שמרגישות וחוות, לפנות זמן כדי לבדוק איך אני רוצה לעבור את השינוי ומה חשוב לנו לטפח בערוגת החיים.

בהתחלה זה הפחיד, הרי שנים אני עוסקת בליווי נשים בטיפולי פוריות, הריון, אחרי לידה והורות צעירה, ומה זה אומר שמשהו נוסף מעניין אותי? וכמו המתנות שהגיל הזה מביא אותו, הסכמתי ללכת עם הסקרנות ולא עם הפחד, ולבדוק מה הדבר החדש מביא איתו. אז, זה מרגש, מפחיד, מלהיב, מסקרן, ואני פתוחה לחוות את כל זה.

איך ואיפה הטיפול הרגשי מתקיים?

כמה פעמים בשבוע? מפגש אחד של שבוע, שעה בכל פעם.

עלות? 350 ש"ח.

איפה? בזום או בכרכור.

הגישה הטיפולית המרכזית? תרפיית קבלה והתנהגות, ACT, שהיא גישת המשך לCBT – גישה הממוקדת בכאן ועכשיו ובתנועה לעבר חיים משמעותיים. מטרתה לעזור לקבל את מה שאין לנו שליטה עליו ולפעול לעבר מה שחשוב לנו, בהינתן המציאות הקיימת. זוהי גישה מלאת חמלה, אופטימיות ותקווה.

ההכשרה המקצועית? בשנים האחרונות לומדת ומתמקצעת בגישת ACT, יש לי גם תואר ראשון בפסיכולוגיה, למדתי תואר שני בלימודי מגדר, BOT (תקשורת בשדה הלידה), הנחיית מעגלי אמהות, התמקדות, חמלה עצמית, מיינדפולנס, ומתרגלת יוגה ומדיטציה כדרך חיים.

איך תדעי אם זה יכול להתאים לך? אנחנו נשוחח בטלפון ונוכל לבדוק אם אני הכתובת המתאימה עבור מה שאת מחפשת וגם במפגש ראשון נמשיך לבדוק את זה.

מתי אפשר להיפגש? בימים א- ה, בשעות משתנות. בדרך כלל בבוקר והצהריים. אני עובדת מעט מאוד בערב.

איך אפשר ליצור קשר? כדי לקבוע שיחת טלפון ראשונית או לשאול שאלה, אפשר לשלוח לי הודעה לווטסאפ או למייל medabrot.imahut@gmail.com

אשמח לשוחח אתכן,
לימור לוי אוסמי
מלווה תהליכי צמיחה לנשים ואמהות רגישות

× ליווי תהליכי צמיחה לאמהות רגישות