אני בהריון שני, מה לא בסדר איתי?

אני בהריון שני עם חששות: איך עושים את זה?

טוב, יש לי הפוגה קלה מהאסלה אז אני אשב לכתוב.

זה בוער בי לכתוב על ההריון הזה. אני כבר בשבוע 12, אז מותר לי על פי כל חוקי העין הרע והנורמות החברתיות- לא?

בכלל, אני לא מבינה למה כל כך חשוב לשמור את ההריון בסוד ואיך עושים את זה בכלל כשכל היום סובלים מבחילות, לא מפסיקים לאכול ולהקיא. פשוט אין לי את האנרגיות הדרושות על מנת להסתיר את ההריון, אני מעדיפה להוציא את זה מהארון כדי להרגיש נוח להתלונן ולהיאנח בכל פעם שאני מרגישה צורך.

אני בהריון שני עם חששות – מה לא בסדר איתי?

אז מה קורה לי בהריון הזה?

זה הריון מתוכנן לחלוטין שנוצר באהבה גדולה והתקבל בהתרגשות גדולה עוד יותר. אז,למה לא הפסקתי להקיא, לבכות, לסבול ואפילו קצת לדעוך מהרגע שהבנתי שאני נושאת עובר פלאי ברחמי?

מה לא בסדר איתי?

אני יודעת שאומרים שהריון שבתחילתו מלווה בסבל הבל יתואר הזה של בחילות +הקאות יש לו סיכוי טוב יותר להיות בריא ותקין בהמשך, זה ניחם אותי לשנייה וחצי, עד ההקאה הבאה.

אני בהריון עם ילד שני! איך עושים את זה?

איזה פחד! אני בהריון עם ילד שני! מה אני עושה עם זה?

הקטנה שלי תהיה עדיין קטנה -בת שנתיים ו 3 חד'- כשהוא יגיע, ומה אם הוא יהיה תינוק רגיש שצריך הרבה תשומת לב? מה יהיה איתה? מה עם כל הרגעים המשפחתיים המרגשים הללו של אבא, אמא ובת, מן רגעי קסם שמלווים במבט אוהב ומעריץ לילדה הבכורה שלנו. יהיה פחות זמן לרגעים כאלו, נכון? ומה אם הם ייכחדו לגמרי? לא רוצה.

יש לי צורך להבטיח לך, לולי שלי, שחור על גבי לבן, שאעשה כל מה שאני יכולה כדי שלא תצטרכי להתבגר בטרם עת, כדי שתמשיכי להיות ילדה. כנראה אחראית ובוגרת מתוקף היותך בת בכורה, אבל עדיין הילדה הקטנה והמתוקה שלי, כדי שלא תצטרכי לשאת על כתפייך בטרם עת תסכולים מיותרים, כעסים לא פתורים, ורעב תהומי לתשומת לב ואהבה. כדי שנעבור את תהליך הרחבת המשפחה בצורה בריאה ומאוזנת.

אעשה כל מה שאני יכולה להמשיך וללמוד לבקש עזרה כדי שאוכל להעניק לך ולאחותך או אחיך את מה שאני רוצה וצריכה להעניק לכם ולעצמי. מבטיחה.

מילה מאשת מקצוע: התמודדות עם הריון שני

הריון שני מלווה לעיתים קרובות ברגשות מורכבים – שמחה ותקווה יחד עם אשמה, דאגה ופחד. התחושות האלה לא אומרות שמשהו "לא בסדר" איתך – אלא בדיוק להפך: שהמערכת הרגשית שלך חיה, קשובה, פתוחה. פחדים על איך תתחלק האהבה בין הילדים, איך תמשיכי לראות את הילדה הבכורה, ואיך תמצאי את עצמך בתוך כל זה – הם טבעיים לגמרי. נסי לא לשפוט את עצמך – במקום זה, תהיי סקרנית לרגשות שעולים. תני להם מקום. כמו שהם.

כשעוברים שלב של שינוי במשפחה, במיוחד הריון, אפשר להיעזר בכלים מהעולם של CBT ו-ACT – לעזור לעצמך להפריד בין פחדים לבין מציאות, בין סיפורים שהמוח מספר ("אני לא אעמוד בזה") לבין מה שאת יודעת שחשוב לך באמת – החיבורים, הערכים, האהבה. זה הזמן לתרגל חמלה עצמית ובקשת עזרה. גם זה אימהות – לדעת להיות איתך באותה עדינות שאת רוצה להעניק לאחרים.

כאן הפרטים על תהליך ליווי וטיפול איתי, שמתאים להתמודדות עם מה שהריון שני מביא איתו.
תרגישי בנוח ליצור קשר, לימור.

אולי יעניין אותך גם:

אני מתחילה הריון שני ומרגישה ריקנות / חני סער

רגשות אשם כלפי בת בכורה: מה אפשר לצפות מילדה בת שלוש? / נטע רותם ימינצקיי

איך ההורות השתנתה כשנולד הילד השני / נטע רותם ימינצקיי

המעבר מילד אחד לשניים / מיטל גזלה רופא

* לרשומות נוספות על התחושות בהריון

 

מחפשת טיפול רגשי לנשים ואמהות?

ההורות מביאה  איתה אתגרים, קונפליקטים ורגשות עוצמתיים שלא חשבנו שנתמודד איתם. זה שכיח, נורמלי וטבעי, אבל זה גם מאתגר. 

טיפול רגשי לנשים ואמהות מציע מענה רגיש, פתוח, חומל, בשילוב עם כלים פרקטיים, בגישת CBT-ACT (תרפיית קבלה ומחויבות), שעוזר לנשים ליצור שינוי ולקרב אותן לנשים והאמהות שהן היו רוצות להיות.

התהליך הטיפולי מתאים גם לנשים בטיפולי פוריות, הריון ואחרי לידה, וגם לנשים ואמהות בוגרות יותר. 

תרגישי בנוח לכתוב לי, אני עונה תמיד. לימור

לקבל את התכנים החדשים ולהתעדכן בפעילויות:

צרי קשר

תרגישי בנוח לכתוב לי דברים שחשובים לך,

לשאול אותי שאלות או לתאם מפגש ראשון לתהליך הליווי.

בהודעה ל – 052-2835020

 

 

שתהיה לך הורות טובה ומשמעותית, לימור